Harjoitusajat

13.08.2018 – 15.05.2019

Mutalan koulu, Lastenkatu 4

Tiistai 20:30-22:00
Keskiviikko 20:15-21:45

Harjoituspaikka kartalla

Ohjaajat:
Terttu Rajala 4.dan
Conny Prepula 3.dan

HUOM! Paikalla on hyvä olla viimeistään 15 min. ennen harjoitusten alkamista.

Harjoitusaikojen ja -paikkojen poikkeuksista ilmoitetaan tällä sivulla tai tiedotteissa.

Joensuun kartta

Tietoa harjoittelusta

Musō Shinden-ryū iai-harjoittelu alkaa noin kolmen kuukauden kestoisella alkeiskurssilla, jonka aikana kurssilaiselle kerrotaan lajin päämääristä ja taustoista, kerrotaan harjoitteluun kuuluvat käytös- ja pukeutumissäännöt sekä ohjataan alkeita harjoitusmiekalla harjoittelusta.

Aluksi harjoittelija voi osallistua harjoituksiin verryttelypuvussa ja t-paidassa. Alkeiskurssin kuluessa on puisen harjoitusmiekan ja muovisen tupen ohella hankittava harjoitteluun sopiva iaidōharjoitusasu. Harjoitusmiekat tuppineen, samoin kuin puvut, hankitaan monesti seuran yhteistilauksena, mutta ne voi hankkia myös omatoimisesti. Jossain vaiheessa iaidōn harrastaja tarvitsee myös leveälahkeisen hakama-asun. Metallisen teroittamattoman harjoitusmiekan hankinta tulee ajankohtaiseksi hieman myöhemmin ja sen hankinnassa on hyvä aina kääntyä seuran ohjaajan puoleen.

Kokonaisuutena harjoittelu voidaan jakaa kolmeen tasoon: shoden, chūden ja okuden. Näiden lisäksi on parin kanssa tehtäviä harjoituksia ja mahdollisesti miekalla tehtävää leikkaamistekniikkaa (tameshigiri). Alkeiskurssilla aletaan opetella shoden- eli perustason liikesarjoja lyhyen perusharjoittelun jälkeen. Alkeiskurssin lopulla harjoituksiin otetaan mukaan myös viisi eri miekanvetokoulukunnista peräisin olevaa liikesarjaa. Muiden tasojen harjoitteluun edetään vasta kun harjoittelija on päässyt mustan vyön dan-tasolle.

Jäsenmaksut

Vanhat jäsenet/syyskausi: 60€ Erääntyy 30.9
Vanhat jäsenet/kevätkausi: 60€ Erääntyy 30.1

Alkeiskurssille osallistuva/alkeiskurssimaksu: 40€ joka sisältää noin 3 kk. mittaisen alkeiskurssin harjoittelu sekä jäsenmaksun.

Maksun saaja sekä tilinumero: Kawaguchi Iaidoo ry. FI93 5234 2020 050 111
Maksutapahtuman lisätiedoksi harjoittelijan nimi.