Alkeiskurssi

Harjoittelun voi aloittaa seurassamme milloin vain, ilmoittautumalla ja osallistumalla harjoituksiimme. Harjoituksissa kerromme Iaidōsta lisää, ja pääset seuraamaan ja halutessasi myös kokeilemaan Iaidōn harjoittelua.

Harjoittelun kokeilu on ilmaista, mutta pyytäisimme kuitenkin ilmoittamaan ennakkoon mahdollisesta osallistumisestasi osoitteeseen ohjaajat(at)kawaguchi.fi.

Iaidō sopii luonteensa vuoksi kenelle tahansa iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Koska Iaidōssa käsitellään miekkoja, käytännössä harjoittelijan alaikäraja on Suomessa yleensä kuitenkin 16 vuotta. Laji sopii aktiivi-ikäisten nuorten ja aikuisten ohella hyvin myös vanhemmille ihmisille. Lajin kotimaassa Japanissa monet harjoittelijoista ovat jo eläkeläisiä. Lajin harjoittelu ei vaadi kokemusta muista budo-lajeista.

Iaidōn harjoittelu alkaa noin kolmen kuukauden kestoisella alkeiskurssilla, jonka aikana kurssilaiselle kerrotaan lajin päämääristä ja taustoista, kerrotaan harjoitteluun kuuluvat käytös- ja pukeutumissäännöt sekä ohjataan alkeita harjoitusmiekalla harjoittelusta.

Aluksi harjoittelija voi osallistua harjoituksiin verryttelypuvussa ja t-paidassa. Alkeiskurssin edetessä on puisen harjoitusmiekan ja muovisen tupen ohella hankittava harjoitteluun sopiva Iaidō-harjoitusasu (iaidōgi). Jossain vaiheessa Iaidōn harrastaja tarvitsee myös leveälahkeisen hakama-asun. Metallisen teroittamattoman harjoitusmiekan (iaitō) hankinta tulee ajankohtaiseksi hieman myöhemmin ja sen hankinnassa on hyvä aina kääntyä seuran ohjaajan puoleen.

Alkeiskurssimaksumme on 40€, joka sisältää aloitusajankohdasta riippuen syys- tai kevätkauden jäsenmaksun.